رفتن به محتوا

راهنمای خرید بهترین هارد

هارد دیسک یک جزء سخت افزاری در رایانه است که به عنوان ذخیره سازی برای تمام محتوای دیجیتال عمل می کند. فایل های برنامه، اسناد، تصاویر، فیلم ها، موسیقی و غیره را در خود نگه می دارد. هر هارد دیسکی ممکن است روزی خراب شود و یا ظرفیت آن دیگر پاسخ گوی نیاز های شما نباشد و شما به خرید یک هارد دیسک جدید برای خود فکر خواهید کرد.
اما کدام هارد دیسک را باید بخرید؟ چه هاردی نیاز دارم؟!
خرید هارد دیسک لازم نیست سخت باشد. در واقع، جای زیادی برای خطا وجود دارد، پس مضطرب نباشید! فقط این دستورالعمل ها را دنبال کنید و دیگر نگران خرید هارد دیسک اشتباه نخواهید بود.

راهنمای خرید بهترین هارد_1

انواع هارد دیسک ها

هارد دیسک ها در 3 نوع کلی Hard Disk Drive (HDD) ، Solid State Drive (SSD) و Hybrid storage (HDD + SSD) (HHD) ساخته و عرضه می شوند.
هارد دیسک (HDD): که مخفف واژه درایو دیسک سخت می باشد نوع قدیمی تر هارد ها که از یک قسمت متحرک تشکیل شده اند که در حین عملیات خواندن و نوشتن می چرخد، بنابراین معمولاً صدا ایجاد می کنند. این هارد ها از 2 سرعت 5400 و 7200 دور در دقیقه پشتیبانی میکنند که به اختصار (RPM) نامیده میشود. بنابراین، هرچه سرعت چرخش بیشتر باشد، به طور کلی دیسک سریع تر است.
درایو حالت جامد (SSD): هارد دیسک های SSD یکی از جدیدترین فناوری های هارد دیسک است. اکثر کامپیوترهای جدیدتر به جای هارد دیسک دارای SSD هستند. برخلاف HDD ،هارد SSD از قطعات متحرک تشکیل نشده‌ و از مغناطیس برای ذخیره داده‌ها استفاده نمی‌کنند بنابراین، آنها نویزی ایجاد نمی کنند در عوض، آنها از مدارهای مجتمع (IC) درست مانند رایانه های نسل سوم استفاده می کنند. این باعث می شود آنها بادوام تر، سریع تر و کمتر در معرض آسیب و خرابی باشند. هارد دیسک های SSD مزیت قابل توجهی در انتقال داده ها با سرعت 550 مگابایت بر ثانیه دارند و نسبت به انواع هارد دیسک های قبلی، زمان بوت سریع تری را ممکن می کنند.
هارد های هیبریدی یا HHD: در پیکربندی فضای ذخیره سازی هیبریدی، سازندگان یک HDD را با یک SSD جفت می کنند تا بهترین های هر دو دنیا را ارائه دهند. SSD معمولاً فعالیت های خواندن و نوشتن روتین را انجام می دهد در حالی که جزء HDD برای ذخیره سازی انبوه استفاده می شود. این باعث می شود فرآیند کلی کارآمدتر شود، در درجه اول به این دلیل که HDD و SSD هر دو تحت فشار کلی کمتری هستند. یکی از مزایای اصلی استفاده از راه حل های ذخیره سازی هیبریدی این است که طول عمر بیشتری دارد، بنابراین شما بیشترین بهره را از خرید خود می برید.

انواع رابط هارد

1 Parallel Advanced Technology Attachment (PATA) : به معنی پیوست فناوری پیشرفته موازی یا پارالل که برای اولین بار توسط Compaq و Western Digital در سال 1986 به بازار معرفی شدند. آنها می توانند تا 80 گیگابایت ظرفیت داشته باشند و اطلاعات را با سرعت 133 مگابایت بر ثانیه انتقال دهند. آنها به دلیل استفاده از یک رابط ATA موازی برای اتصال به رایانه، پیوست فناوری پیشرفته موازی نامیده شدند. به غیر از PATA، آنها را الکترونیک درایو یکپارچه (IDE) و الکترونیک درایو مجتمع پیشرفته (EIDE) نیز می نامند.
2 Serial Advanced Technology Attachment (SATA): به معنی پیوست فناوری پیشرفته سریال یا به اختصار ساتا که امروزه بسیاری از رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ ها دارای رابط SATA شده‌اند، زیرا از نظر اندازه، مصرف انرژی و حتی قیمت بهتر جایگزین رابط‌های PATA شده‌اند. حالت اتصال به کامپیوتر مانند PATA باقی می ماند، اما به جای فناوری سیگنالینگ موازی برای انتقال داده، از فناوری سیگنالینگ سریال استفاده می کنند. این بدان معنی است که آنها داده ها را یک بیت در یک زمان انتقال می دهند. مزیت قابل توجهی که رابط های SATA نسبت به رابط های PATA دارند، انتقال داده ها با سرعت 150 تا 300 مگابایت بر ثانیه است. علاوه بر این، آنها دارای کابل های نازک تر و محدودیت کابل 1 متر هستند.
3 Small Computer System Interface (SCSI): به معنی رابط سیستم کامپیوتری کوچک که به دلایل زیادی مانند عملیات شبانه روزی، سرعت، ذخیره سازی و چندین مورد دیگر نسبت به رابط های SATA و PATA ارتقا یافته است. برای اتصال، هارد دیسک‌های SCSI از یک رابط سیستم کامپیوتری کوچک استفاده می‌کنند – که استانداردی برای اتصال دستگاه‌های جانبی مانند چاپگر، اسکنر و غیره است. علاوه بر این، آنها داده ها را با سرعت 320 مگابایت بر ثانیه انتقال می دهند و می توانید آنها را به صورت داخلی یا خارجی متصل کنید. اتصالات از طریق SCSI در رایانه های شخصی اکنون با گذرگاه سریال جهانی (USB) جایگزین شده است. این بدان معنی است که SCSI دیگر به عنوان سخت افزار مصرف کننده استفاده نمی شود.
NVMe (Non-volatile Memory Express) 4: رابط NVMe یک انقلاب است. این برای کارهای سخت و محاسباتی فشرده ساخته شده است، بنابراین، این رابط یک ارتقاء نسبت به رابط هایی است که قبلاً مورد بحث قرار گرفت.
به دلیل عملکرد و مقیاس پذیری بالا، آن را بیشتر در مراکز داده و کامپیوترهای جدیدتر خواهید یافت. اکنون SSD هایی وجود دارند که از رابط NVMe استفاده می کنند.
مصرف برق کمتر، چندین صف فرمان، کاهش تأخیر و سربار ورودی/خروجی، استفاده کامل از CPU از مزایای این رابط است.
یکی از معایب رابط های NVMe این است که گران تر از سایر رابط ها هستند.
5 PCIe: یک استاندارد رابط برای اتصال قطعات پرسرعت است از جمله های SSD .مزیت واقعی رابط PCIe نسبت به SATA توانایی انتقال داده در حداکثر چهار خط است، در حالی که SATA فقط یک خط دارد. انواع اسلات های PCIe موجود در رایانه شخصی شما به مادربردی که خریداری می کنید بستگی دارد. اسلات‌های PCIe دارای پیکربندی‌های فیزیکی مختلفی هستند: x1، x4، x8، x16، x32. عدد بعد از x به شما می گوید که اسلات PCIe چند خط دارد (چگونه داده ها به کارت PCIe و از آن خارج می شوند). یک اسلات PCIe x1 یک خط دارد و می تواند داده ها را با یک بیت در هر چرخه جابجا کند. یک اسلات PCIe x2 دو خط دارد و می تواند داده ها را با دو بیت در هر چرخه (و غیره) جابجا کند.
6 M2 : M.2 یک فرم فاکتور برای SSD ها است – که 2 نوع کلی دارند که یا SATA هستند و یا NVMe . این فرم فاکتور جدیدتر و کوچکتر از مشخصات SATA است. M.2 معمولا سریعتر و گرانتر است. فرم فاکتور M.2 برای به حداکثر رساندن PCB (برد مدار چاپی) طراحی شده است و در عین حال فضایی را که در رایانه شخصی یا لپ تاپ شما اشغال می کند به حداقل می رساند. برای اتصال یک SSD مشخص شده M.2، مادربرد شما باید یک اسلات M.2 داشته باشد. فرم فاکتور M.2 کوچک و مستطیل شکل و تقریباً شبیه یک تکه آدامس است. اندازه ها می توانند متفاوت باشند، با عرض احتمالی 12، 16، 22 یا 30 میلی متر، اما معمولاً 22 میلی متر عرض دارند. طول ها نیز می تواند متفاوت باشد و در 16، 26، 30، 38، 42، 60، 80 یا 110 میلی متر باشد. مادربردها طول های مختلفی را برای یک ماژول M.2 در نظر می گیرند تا انعطاف پذیری داشته باشند، در حالی که عرض آن ثابت تر است.

مقایسه سرعت رابط های SATA ، PCIe و M.2

رابط SATA II دارای سرعت انتقال تا 3.0 گیگابیت بر ثانیه (300 مگابایت بر ثانیه) است که عملاً دو برابر سرعت بدست آمده از یک هارد دیسک معمولی 7200 RPM است. سازمان بین المللی Serial ATA سومین نسخه SATA را در سال 2009 با سرعت 6 گیگابایت بر ثانیه عرضه کرد. PCI Express 2.0 – متداول ترین رابط PCIe در مادربردهای امروزی – سرعت داده تا 64 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهد که نشان دهنده افزایش 10 برابری در توان عملیاتی در مقایسه با SATA است.
با استفاده از گذرگاه PCIe، SSD های NVMe M.2 دارای سرعت انتقال نظری تا 20 گیگابیت بر ثانیه هستند که در حال حاضر سریعتر از SSD های SATA M.2 با 6 گیگابیت بر ثانیه است.

بازگشت به بالا