رفتن به محتوا

تجهیزات فیبر نوری

راهنمای انتخاب تجهیزات فیبرنوری

کابل فیبرنوری تک حالته (Single Mode)

سینگل مود , نور را بصورت مستقیم و بدون شکست عبور می‌دهند. منبع نوری این دسته از کابل‌ها لیزر می‌باشد و شدت نور بالایی دارند. همچنین قطر هسته این کابل‌ها بسیار کم و برابر 9 میکرومتر (µm) است که بیشتر برای مفاصل بالا استفاده میگردد .

کابل فیبرنوری چند حالته (Multi Mode)

مالتی مود , قطر هسته بسیار بزرگتری دارند و برابر با 50 یا 62.5 (الي ١٠٠) میکرو متر میباشد. منبع نوری این کابل‌ها LED ها هستند و نور را در پرتوهای متعدد با طول موج‌های مختلفی منتشر می‌کنند که این پرتوها بسته به نوع کابل، شکل انتشارهای مختلفی را در طول کابل دارند. فیبرهای مالتی مود می تواند در سرعت 100 مگابیت با 2 کیلومتر مسافت را پاسخگو باشد. اما در سرعت های گیگابیتی ، فیبرهای مالتی مود5.62 فقط در حدود
500 متر میتوانند پشتیبانی شوند.

مفاهیم رنگ در فیبرنوری

رنگ زرد : سینگل مد
رنگ نارنجی : مالتی مد
رنگ فسفریی : استاندارد OM3

کانکتور آبی : سینگل مد
کانکتور توسی : مالتی مد

کابل فیبرنوری داخلی Indoor

این دسته کابل‌هایی هستند که جهت کاربردهای داخل ساختمان (Indoor) مورد استفاده قرار می‌گیرند. پوشش درون این کابل‌ها ،Tight Buffer است که رشته نخ‌هایی هستند که به دور کابل پیچیده شده‌اند که قطر این روکش 900 میکرومتر است و به طور مستقیم روی فیبر قرار می‌گیرد و از ضربه‌های کوچک به فیبر جلوگیری می‌کند. این پوشش موجب منعطف‌تر شدن کابل می‌شود و استفاده آن را برای کاربردهای متنوع آسان‌تر می‌کند.


کابل فیبرنوری بیرونی Outdoor

پوشش این دسته از کابل‌ها Loose tube است و بیشتر در بیرون ساختمان‌ها و فضاهای باز بکار می‌روند. در روش Loose-Tube تارهای فيبر نوری در يک تيوب پلاستيکی به‌نحوی قرار می‌گيرند که آزادانه امکان حرکت داشته باشند. فضای آزاد درون تيوب برای جلوگيری از نفوذ رطوبت با يک نوع ژل تیروکسن پر می‌شود. در کابلهای Loose-Tube به دليل آن‌که تارهای فيبر در داخل تيوب شناور هستند، و می‌توانند در مکانهایی که کابلها تحت فشار هستند به‌کار برده شوند. همچنین جهت کاربردهای بیرون ساختمان (Outdoor) استفاده می‌گردد.

انواع کابل فیبرنوری بیرونی

کابل نوری خاکی
کابل نوری ژله فیلد خاکی (obfc)
عموما در شبکه های زیر ساخت و بین شهری در مسافت های طولانی مورد استفاده قرار می گیرد و مستقیما داخل خاک دفن می گردد بنابراین نیازی به کانال کشی و بستر سازی ندارد.ژله به کار رفته در این کابل فیبر ، ماده چسبناکی است که مانع نفوذ آب و رطوبت می شود.
این کابل دارای یک محافظ نور استیل دندانه اره ای (کروگیت) می باشد.
کابل نوری خشک خاکی (obuc)
دارای ساختار متفاوت و بدون ژله می باشد. لذا برای حفاظت کابل در مقابل نفوذ رطوبت استفاده می شود . این نوار جاذب در مجاورت با رطوبت مواد ژله ای از خود ترشح می کند .
این نوع کابل دارای کاربرد ساختار مشابه (OBFC) میباشد با این تفاوت که بجای ژله از نخ و نوار جاذب رطوبت استفاده می شود.این کابل دارای یک محافظ نوار استیل دندانه اره ای (کروگیت) میباشد.

کابل نوری کانالی
کابل نوری ژله فیلد کانالی (ocfc) ، که عموما در شبکه های درون شهری و بین مراکز مخابراتی استفاده می شود.
کابل نوری خشک کانالی (ocuc)
این کابل فیبر نوری دارای ساختار متفاوت و بدون ژله یا خشک می باشد. برای حفاظت کابل در مقابل نفوذ رطوبت از نوار جاذب رطوبت استفاده می شود.

کابل نوری هوایی
کابل نوری مهاردار ژله فیلد (ossc)
این نوع کابل در مناطق روستایی و مخابرات مورد استفاده قرار می گیرد.
سیم مهار بکار رفته شامل 7 رشته فولاد گالوانیزه می باشد که بهم تابیده شده و بصورت موازی با هسته کابل قرار می گیرد و بنابر این سطح مقطع این کابل به شکل 8 می باشد.
کابل نوری مهاردار هوایی خشک (ossc-dry/s.g)
برای حفاظت از کابل نوری مهاردار هوایی در مناطقی که احتمال نفوذ آب در ساختمان کابل وجود داشته باشد، می توان در ساختار کابل از نخ و نوار جاذب رطوبت استفاده کرد.
این کابل فیبر بدون ژله و نسبت به کابلهای ژله فیلد سبک تر می باشد.
کابل نوری مهادار هوایی با زره (ossc – armord)
که در مناطقی که احتمال تیر اندازی توسط شکارچیان وجود دارد تعبیه می شود و برای حفاظت ، در ساختار کابل از نوار فولادی روکش پلیمری (کروگیت) به صورت دندان اره ای استفاده می شود.
کابل adss با روکش مقاوم ضد ترک
این نوع کابل، بدون ژله یا خشک است که برای حفاظت کابل در مقابل نفوذ رطوبت از نوار جاذب رطوبت استفاده می شود . از این کابل در مجاورت کابلهای فشار قوی استفاده می گردد و دارای روکش مقاوم ضد ترک (anti track) است. نیروی کشش کابل زیاد بوده که البته متناسب با شرایط جوی و نحوه کاربرد، این نیرو، تنظیم و طراحی می گردد.

بازگشت به بالا