رفتن به محتوا

دوربین مداربسته و لوازم امنیت

راهنمای انتخاب تجهیزات نظارت و امنیت

دوربین مداربسته آنالوگ

این دوربین ها با امواج آنالوگ کار می کنند و کیفیت تصاویر ضبط شده در آن ها بستگی به امواج آنالوگ دارد. امواج آنالوگ همیشه تحت تاثیر نویز می باشند، از این رو نوع کابل هایی که برای آن ها استفاده می شود در سطح رزولیشن تصاویر خروجی دوربین تاثیر مستقیم دارد. کیفیت نهایی ویدئو ها توسط دستگاه DVR یا مانیتورها که با استفاده از کابل های کواکسیال مثل RG59، ارائه می شود.
از مزیت های این دوربین مدار بسته، ارزان بودن آن نسبت به سایر دوربین ها می باشد. دوربین مداربسته آنالوگ روند اجرایی نسبتا آسانی دارد، مطابقت کامل با شرایط رو شنایی و حالت چرخشی (PTZ) را دارا می باشد، نصب و کار با آن ها بسیار ساده است و همچنین تنوع بالایی را بر اساس نوع نیاز در اختیار کاربر قرار می دهد.از دیگر حسن های آن می توان به قابلیت نظارت از راه دور و اتصال این دوربین ها در مسافت های طولانی به یکدیگر اشاره کرد. اما دسترسی به اطلاعات در این مسافت برای هر فرد دیگری امکان پذیر است، از این رو امنیت صد در صدی اطلاعات را فراهم نمی کند.

دوربین تحت شبکه (IP Camera)

IP Camera برخلاف دوربین‌های مداربسته آنالوگ از پروتکل‌های شبکه برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کند. این دوربین‌ها برای اولین بار توسط شرکت AXIS در سال ۱۹۹۶ معرفی شدند.
این دوربین‌ها پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آن‌ها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل‌ها , به شبکه می فرستند. وجود قسمت‌های تبدیل‌کننده در این دوربین‌ها باعث افزایش پیچیدگی و هزینه‌های آن‌ها شده‌است.
هر شرکت تولیدکننده سیستم‌های مداربسته شبکه پروتکلی مختص به خود را برای دوربین‌های تولید شده‌استفاده می‌کند. این کار موجب می‌شود شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین‌های متفاوت تطابق آن‌ها با پروتکل Onvif می باشد.

دوربین مداربسته وایرلس (بیسیم)

مهم‌ترین مزیت استفاده از دوربین مداربسته بیسیم، عدم نیاز به کابل‌کشی و حفظ زیبایی منزل یا محیط کار می باشد.
راحتی نصب دوربین مداربسته وای فای، بیشتر از همه در ساختمان‌های چند طبقه نمود پیدا می‌کند. در صورتی که شما هر سال محل کار خود را تغییر می‌دهید نیز استفاده از دوربین‌های بیسیم منطقی تر بنظر می‌رسد و هزینه های شما را کاهش می‌دهد.
از معایب دوربین مداربسته وایرلس می‌توان به ضریب اطمینان پایین‌تر آن‌ها اشاره کرد. زیرا به دلیل اتصال آن ها به wifi امکان حک کردن آن‌ها وجود دارد و در صورت استفاده باید نکات امنیتی را به خوبی رعایت کنید.
قیمت استفاده از این دوربین‌ها نیز به مراتب بیشتر از سایر انواع دوربین مداربسته است.
با توجه به محدودیت آنتن‌دهی آن‌ها ممکن است به یک یا چند فرستنده مانند روتر نیاز داشته باشید. میزان آنتن‌دهی این دوربین‌ها به مکان مورد استفاده و موانع بین راه آن‌ها بستگی دارد و جنس مصالح ساختمانی بکار رفته تاثیر اصلی را بر آنتن دهی دارند.
نکته قابل توجه این است برای تامین برق آن‌ها همچنان نیاز به یک سیم برق میباشد. اگرچه مدل‌های محدودی نیز وجود دارند که برق مورد نیاز خود را از باتری می‌گیرند و به معنای واقعی بی‌سیم هستند.

استاندارهای مقاومت IP

IP به معنای محافظت در برابر نفوذ به محصولات میباشد.
این عدد نشانگر مقاومت دوربین در برابر جامدات ( همچون خاک و گرد و غبار و … ) میباشد و از 0 تا 6 میباشد.

0 : بدون مقاومت
1 : مقاومت در برابر نفوذ اجسامی با ابعاد 50 میلی متر
2 : مقاومت در برابر نفوذ اجسامی با ابعاد 12.5 میلی متر
3 : مقاومت در برابر نفوذ اجسامی مانند سیم و … ( مقاوم در برابر نفوذ اجسامی بالاتر از 2.5 میلیمتر)
4 : مقاومت در برابر نفوذ حشرات و سیم و پیچ گوشتی ( مقاوم در برابر نفوذ اجسامی بالاتر از 1 میلیمتر)
5 : مقاومت در برابر نفوذ خاک
6 : مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار
عدد دوم از استاندارد IP یعنی Y :
Y : این عدد نشانگر مقاومت دوربین در برابر مایعات میباشد ( این اعداد از 0 تا 9 میباشند )
0 : بدون مقاومت
1 : مقاومت در برابر نفوذ آب بصورت دوش مستقیم
2 : مقاومت در برابر اسپری با زاویه ای 15 درجه ای
3 : مقاومت در برابر اسپری با زاویه ای 60 درجه ای
4 : مقاومت در برابر اسپری از همه جهات
5 : مقاومت در برابر اسپری کردن آب با واتر جت با نازلی به قطر 6.3 میلیمتر از تمامی جهات
6 : مقاومت در برابر اسپری کردن آب با واتر جت با نازلی به قطر 12.5 میلیمتر از تمام جهات
7 : مقاومت در برابر نفوذ آب تا عمق 1 متر
8 : مقاومت در برابر آب تا عمق 1 متر بصورت کامل
9 : مقاومت در برابر فشار آب بالا با دمای بالا بصورت مستقیم از فاصله نزدیک

استاندارد ضد ضربه IK

IK استانداردی است تعریف شده برای سنجش مقاومت در برابر ضربه که از یک عدد از 0 تا 10 تشکیل شده که پس از عبارت IK نوشته میشود (مثال IK10 (که در ادامه سطوح مختلف این استاندارد را با هم بررسی میکنیم :

0 : هیچ مقاومتی در برابر ضربه ندارد
1 : مقاومتی در حدود 0.14 ژول انرژی
2 : مقاومتی در حدود 0.2 ژول انرژی
3 : مقاومتی در حدود 0.35 ژول انرژی
4 : مقاومتی در حدود 0.5 ژول انرژی
5 : مقاومتی در حدود 0.7 ژول انرژی
6 : مقاومتی در حدود 1 ژول انرژی
7 : مقاومتی در حدود 2 ژول انرژی
8 : مقاومتی در حدود 5 ژول انرژی
9 : مقاومتی در حدود 10 ژول انرژی
10 : مقاومتی در حدود 20 ژول انرژی
+10 : مقاومتی در حدود 40 ژول انرژی

استاندارد غوطه وری NEMA

یک استاندارد مقاومتی پرکاربردی که در دوربین های مدار بسته وجود دارد استاندارد NEMA (وضعیت غوطه وری) میباشد. این استاندارد در محصولات واترپروف نشان گر مقاومت این لوازم الکترونیکی جهت غوطه ور شدن در آب و یا روغن میباشد. که عدد بعد آن نشانگر مدت زمان غوطه ور شدن میباشد. بعنوان مثال NEMA 6 نشانگر این میباشد که محصول به صورت موقت میتواند بصورت کامل در داخل آب یا روغن بدون بروز اختلالی غوطه ور باشد. و NEMA 6P مشخص کننده آن است که در طولانی مدت میتواند در داخل مایعات غوطه ور باشد.
در استانداردهای دیگری از NEMA میتواند به استاندارد NEMA 4 اشاره کرد که نشانگر بدنه ای غیر قابل نفوذ آب و سایر مایعات میباشد و یا NEMA 4X که عبارت X نشانگر بدنه ای بسیار مقاوم در برابر مایعات و همچنین خوردگی اسیدی و یا شوری آب میباشد.

لنز
انتخاب لنز بستگی به کاربرد دوربین دارد . مثلا لنز 4.3 کوتاه ترین عمق دید را دارند و تا نهایت 4 متری خود را پوشش میدهند و لنز 6 نهایتا فاصله 6 متری و نهایتا لنز 16 بیشترین عمق دید را فراهم میکنند.
AHD
در این تکنولوژی، اطلاعات همچنان به صورت آنالوگ انتقال پیدا می کنند اما نوع کد گذاری آنها امکان انتقال اطلاعات با حجم بیشتر و در نتیجه گرفتن تصاویر با رزولوشن بالاتر را ایجاد می کند. کد گذاری دوربین توسط چیپ A H D TX انجام می شود . این چیپست اطلاعات دیجیتال را از دوربین دریافت کرده و آنها را به صورت A H D کد گذاری می کند. در سمت DVR نیز چیپست A H D RX اطلاعات کد گذاری شده را دریافت کرده و آنها را مجدد به صورت دیجیتال برای ضبط در خواهد آورد. AHD از پروتوکل های ویدئویی HD 720p و 1080p بر روی کابل کواکسیال پشتیبانی میکند.
HD cvi
ابداع کننده اصلی تکنولوژی HD-CVI شرکت Dahua Technology بوده و در انواع HD 720P و کیفیت تصویر 1 و 1.3 مگاپیکسل , Full HD 1080p و کیفیت 2 و 4 مگاپیکسل بر روی کابل آنالوگ کواکسیال طراحی و تولید شده اند. در سیستم HDCVI تصاویر به صورت دیجیتال در برد تصویر دوربین مداربسته تولید می شوند و پس از آن به وسیله یک تراشه کد گذاری اطلاعات با تکنولوژی HD CVI کد شده و برای انتقال اماده می شوند و از رکوردر XVR و یا HDcvi Recorder برای ضبط و پخش استفاده میکنند.
HD tvi
در سیستم HDTVI تصاویر به صورت دیجیتال در تراشه تصویر دوربین مداربسته تولید می شوند. پس از آن به وسیله یک تراشه کد گذاری اطلاعات با تکنولوژی HD TVI کد شده و برای انتقال اماده می شوند. و هایک ویژن آن را با نام تجاری Turbo HD به بازار معرفی کرده است.
دوربین های HD-tvi در انواع HD 720P و کیفیت تصویر 1 و 1.3 مگاپیکسل , Full HD 1080p و کیفیت 2 و 3 و 5 مگاپیکسل بر روی کابل آنالوگ کواکسیال طراحی و تولید شده اند.
جهت ذخیره و مدیریت تصاویر دوربین های HD-tvi به یک دستگاه رکوردر (HDTVR ( HDtvi Recorder و یا XVR مورد نیاز میباشد.

بازگشت به بالا