رفتن به محتوا

مانیتور کامپیوتر

راهنمای انتخاب مانیتور

تفاوت پنل نمایشگر

پنل TN
پنل Twisted Nematic قدیمی ترین نوع LCD میباشد و چون هزینه تولید آن پایین میباشد , هنوز بعنوان مانیتور ارزان قیمت , مورد استقبال قرار می گیرد . مزیت پنل TN در سرعت بالای تازه سازی پیکسل ها میباشد. که برای تصاویر پر تحرک مناسب میباشد. اما نقظه ضعف آن زاویه کم و تعداد کمتر تولید رنگ میباشد.

پنل VA
پنل Vertical Alignment از TN رنگ های زنده تری تولید میکند و میزان کنتراست بیشتر و زاویه دید بهتری نیز نسبت به TN دارد. اما نقطه ضعف آن پایین بودن نرخ تازه سازی آن میباشد. در نتیجه برای کارهای روزمره و تماشای فیلم عالی عمل میکنند.

پنل IPS
مهمترین علت در محبوبیت پنل In-Plane Switching میتوان به دقت رنگ بسیار بالا، ثبات و زوایای دید گسترده آنها اشاره کرد . که بهترین گزینه برای گیمرها و مخصوصا مناسب طراحی میباشند . در واقع از پنلهای VA و TN وضوح , عمق رنگ و کنتراست بالاتری ارائه میدهند. تنها ضعف IPS قیمت بالای آن میباشد.

فناوری Sync

نرخ تازه سازی پیکسل , به تعداد فریم هایی میباشد که یک نمایشگر در یک ثانیه میتواند تولید کند. وقتی کارت گرافیک بیشتر از میزان توان مانیتور فریم تولید کند . تصاویر به حالت برش خورده و به اصلاح پریدگی ایجاد می شود . به همین منظور فناوری Sync میتواند این نرخ را بین کارت گرافیک و نمایشگر هماهنگ کند.
انویدیا و AMD هر یک به نام اختصاصی G-Sync و FreeSync از این فن آوری پشتیبانی میکنند و تنها تفاوت مانیتورهای پشتیبانی از این فن آوری با باقی مدل ها , در اتوماتیک عمل کردن آن است و بدون دستکاری تنظیمات درایور و بازی میتوانید خودکار با خیال آسوده حالت Sync (عدم پریدگی) را داشته باشید .

فن آوری HDR

HDR مخفف کلمه های High Dynamic Range و به معنای محدوده‌ ی دینامیکی بالا می باشد که باعث به وجود آمدن عمق رنگ و واقع گرایانه شدن تصاویر می شود. همچنین با جزییات بیشتر , سایه ها و رنگ ها , پردازش و به نمایش گذاشته می شوند.

بازگشت به بالا